Over de wielersporten

Welke wielersport past bij jou?

Wielrennen

In de frisse lucht met de wind door je haren, ultieme snelheden halen! Het wegwielrennen is binnen de wielersport de bekendste en meest beoefende discipline. Er zijn zo’n 7000 licentiehouders recreatief of professioneel met de sport bezig in Nederland. Er wordt dan ook door heel Nederland wel een wedstrijd of tocht georganiseerd, ook op jouw niveau!

Lees meer

Veldrijden

In de herfst en winter door klei, modder, gras en asfalt. Veldrijden is voor bikkels. Het seizoen loopt van oktober tot maart. Een veldritwedstrijd vindt plaats op een speciaal parcours met verschillende ondergronden. Ook krijg je te maken met klimmetjes, trappen en andere hinderissen. Dit betekent dat je tijdens een wedstrijd wel eens op en af moeten stappen of moet lopen.

Lees meer

Baanwielrennen

Met een snelheid van zo’n 50 km p/u door de bocht! Op een speciaal daarvoor aangelegde baan zorgen juist de bochten ervoor dat de snelheid van de renners hoog blijft. ‘Het in rondjes blijven draaien’ krijgt met deze snelheidssport een heel nieuwe betekenis. Tactiek en techniek bepalen je prestatie.

Lees meer

BMX

BMX is een van de spectaculairste disciplines uit de wielersport. Het bevat snelheid, behendigheid en bovenal fietsbeheersing. Het is een explosieve sport voor snelle types. BMX betekent Bicycle Moto Cross (de X staat voor Cross). Het werd een rage in de jaren ’80 toen de sport vanuit de Verenigde Staten ook naar Nederland kwam.

Lees meer

Mountainbiken

Steile heuvels, smalle afdalingen en hindernissen. Mountainbiken in vlak Nederland? Jazeker! Hoewel Nederland niet echt bergachtig is, zijn er wel genoeg mogelijkheden voor mountainbike liefhebbers. Het seizoen loopt van maart tot oktober.

Lees meer